Kamudanhaber- Özel Haber

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, derslerine diğer alan öğretmenlerinin girdiği saatlerde destek eğitim odasında ders okutan sınıf öğretmenlerine ek ders ücretinin %25 fazlasıyla ödenip ödenemeyeceği konusunda bir görüş yazısı yayımladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 18. maddesi gereğince, ilkokullarda yöneticilerin veya hizmet içi eğitim yoluyla yetiştirilen diğer branş öğretmenlerinin derslerine girdiği saatlerde sınıf öğretmenlerinin okulda bulunmaları ve okul müdürünün vereceği eğitim ve öğretimle ilgili işleri yapmaları durumunda, bu görevler ek ders görevi olarak kabul edilmektedir.

Ancak, bu durumda ek ders ücretlerinin %25 fazlasıyla ödenmesine dair bir hüküm bulunmamaktadır. Bu nedenle, sınıf öğretmenlerinin ek ders ücretlerinin, derslerine diğer alan öğretmenlerinin girdiği saatlerde destek eğitim odasında okuttukları dersler karşılığında %25 fazlasıyla ödenmesi mümkün değildir.

Bu açıklama çerçevesinde, sınıf öğretmenlerinin ders görevlerini destek eğitim odasında yerine getirmesi durumunda, ek ders ücretlerinin standart prosedürlere göre ödeneceği belirtilmiştir.

İşte o yazı...

Turkcell'in yeni yönetim kurulu belli oldu Turkcell'in yeni yönetim kurulu belli oldu