MEB'den 830 Suriyeli Öğretmen Ataması İddialarına Açıklama MEB'den 830 Suriyeli Öğretmen Ataması İddialarına Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre sınıf, Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerine; Türkçe dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerine yönelik soru hazırlama çalışmalarının Mersin'de devam ettiğini duyurdu. 

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Uygulamalı Soru Hazırlama Kursu" Mersin Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde 9 Ekim 2023 tarihinde başlamıştır. Beş gün sürecek kurs Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlükleri ile okullarda görev yapmakta olan sınıf, Türkçe ve Türk dili ve edebiyatı öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirilmektedir. Kursun açılış programına Genel Müdürlüğümüz Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Umut Erkin TAŞ katılım sağlamıştır. 

Kurs kapsamında katılımcı öğretmenlere, alan uzmanlarınca soru yazma eğitimi verilecek; ardından soru yazma çalışmaları gerçekleştirilecektir. Kurs süresince hazırlanan sorular, Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı'nın soru havuzunu geliştirmek amacıyla değerlendirilecektir."