Bayram tatilinin 7 gününde yaşanan trafik kazaları üzücü bir tabloya işaret ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, bu süreçte meydana gelen 4 bin 370 trafik kazasında 55 kişi hayatını kaybetti ve 7 bin 331 kişi yaralandı.

Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte şehir dışından dönüş yolculuklarının başladığını ve trafik yoğunluğunun arttığını belirtti. Bu nedenle, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla belirli araçların girişlerine kısıtlama getirileceğini açıkladı.

NARKOGÜÇ-38 Operasyonu'nda Van'da Dev Uyuşturucu Operasyonu: 4 Ton 600 kg Toz Esrar Ele Geçirildi NARKOGÜÇ-38 Operasyonu'nda Van'da Dev Uyuşturucu Operasyonu: 4 Ton 600 kg Toz Esrar Ele Geçirildi

Ayrıca, bakanın yaptığı açıklamada trafik kurallarına uyulması, aşırı hız yapılmaması ve emniyet kemeri kullanımının önemi vurgulandı. Trafik denetimlerinin 24 saat esasına göre devam ettiği ve bayram tatilinin son günü olan 12 Nisan'da 664 trafik kazası meydana geldiği belirtildi. Toplamda ise bayram tatilinin ilk 7 gününde 4.370 trafik kazası meydana gelirken, 55 kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce kişinin yaralandığı kaydedildi.