Kamudanhaber- Özel Haber

Oktay Yılmaz

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kiralama işlemlerine ilişkin yeni bir karar alarak, kiralama süreçlerini ikinci bir emre kadar durdurduğunu duyurdu. MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı, 27 Temmuz 2023 tarihinde valiliklere gönderilen bir yazıyla bu kararı açıkladı.

MEB tarafından yayımlanan 27 Temmuz 2023 tarihli yazıda, özellikle okul aile birlikleri tarafından kantin gibi alanların kiralama işlemlerinin yapıldığı belirtilmişti. Ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol doğrultusunda, Hazineye ait ve Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilen taşınmazlar üzerinde yer alan okullardaki ticari amaçla kullanılabilen alanların kiralanmasına yönelik işlemler durduruldu.

Kredi kartlarında ek sıkılaştırma olacak mı? Kredi kartlarında ek sıkılaştırma olacak mı?

Yazıda, yeni bir yönetmelik değişikliği çalışmasının tamamlanmasının beklendiği ve bu değişiklik yayınlanana kadar ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ikinci bir talimata kadar hiçbir kiralama işleminin (sözleşme imzalanmamış olanlar dâhil) gerçekleştirilmeyeceği ifade edildi.

İŞTE O RESMİ YAZI...

77-3