Milli Eğitim Bakanlığı , 2023-2024 yılı Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) öğrenci tanılama ve yerleştirme kılavuzunun yayımlandığını duyurdu. Açıklamada, BİLSEM öğrenci tanılama sürecinin ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf düzeylerinde genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında gerçekleştirileceği belirtildi.

Memur ve Emekli ne kadar zam alacak? Uzman isim hesapladı Memur ve Emekli ne kadar zam alacak? Uzman isim hesapladı

İlkokul yöneticileri, rehber öğretmen veya psikolojik danışmanlarıyla ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğretmenlerine, özel yetenekliler ve BİLSEM tanılama süreci hakkında bilgilendirme toplantılarının 2-5 Ocak 2024 tarihlerinde yapılacağı ifade edildi. Ayrıca, sınıf öğretmenleri tarafından yetenek alanları için kılavuzda belirtilen gözlem formları doldurularak aday gösterme sürecinin başlayacağı, bu sürecin okul yönlendirme komisyonları tarafından yürütüleceği açıklandı.

Okul yönlendirme komisyonu, okul müdürü başkanlığında müdür yardımcıları, rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar ve 1, 2 ve 3. sınıf düzeyinden okul müdürünün belirleyeceği en az birer sınıf öğretmeninden oluşacak. Her okulda 1, 2 ve 3. sınıf düzeylerinden her bir sınıf düzeyindeki toplam öğrenci sayısının en fazla yüzde 20'sinin aday gösterilebileceği ve bir öğrencinin en fazla iki yetenek alanından aday gösterilebileceği ifade edildi. Öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemlerinin 8-19 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleştirileceği belirtildi.