Meteoroloji'nin raporunda; Rize, Erzurum, Ağrı, Diyarbakır'ın doğusu, Mardin, Bitlis, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak ve çevreleri, Elazığ'ın doğusu, Muş'un güney ve batı ilçeleri ile Hakkari çevreleri ve Şırnak'ın doğusu, Van'ın güneyinde yağışların çok kuvvetli olması bekleniyor. Marmara bölgesinin batı kesimleri ve Ege'nin kıyı kesimleri ile Antalya ve Manisa çevreleri dışında, diğer tüm illerde de yağışlı havanın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Dijital Telif Yasası İçin Kritik Görüşme Tarihi Belli Oldu Dijital Telif Yasası İçin Kritik Görüşme Tarihi Belli Oldu

Sıcaklık Değişiklikleri ve Çığ Tehlikesi

Batı kesimlerinde ve Doğu Karadeniz'de sıcaklıkların 4 ila 6 derece civarında azalacağı öngörülürken, diğer illerde önemli bir sıcaklık değişikliği beklenmiyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor. Vatandaşlara ve ilgili kurumlara dikkatli ve tedbirli olmaları çağrısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarına karşı vatandaşların dikkatli ve hazırlıklı olmaları gerektiği hatırlatıldı. Özellikle şiddetli yağış beklenen bölgelerde yaşayanların, ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olası risklere karşı önlem almaları önem taşıyor. Ayrıca, çığ tehlikesi bulunan bölgelerdeki vatandaşların ve ziyaretçilerin de dikkatli olmaları ve gerekmedikçe bu alanlardan uzak durmaları tavsiye ediliyor.