İstanbul'un hızlı temposunda sinema ve film setlerinde yönetmen yardımcısı olarak çalışan Derya Tunçay, tesadüfen denk geldiği bir ejder meyvesinin etkisinde kalarak hayatının akışını değiştirdi. İstanbul'da tanıştığı bu egzotik meyve, Derya'nın Aydın'ın verimli topraklarına kendi işini kurma hayalini gerçekleştirmesine vesile oldu.

Meteoroloji uyardı: Soğuk hava ve yağış geliyor, bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji uyardı: Soğuk hava ve yağış geliyor, bu illerde yaşayanlar dikkat!

Ejder Meyvesinin Peşinde Bir Tutku

Derya, tadını merak edip aldığı bu tropikal meyveye o kadar hayran kaldı ki, ejder meyvesi üretimini araştırmaya karar verdi. Girdiği derin araştırmalar ve üreticilerle yaptığı görüşmeler sonucunda, Aydın’ın İncirliova ilçesinde yaklaşık 2 dönümlük bir araziye 200 bin TL yatırım yaparak ejder meyvesi üretimine başladı.

Ejder Meyvesi: Bir C Vitamini Hazinesi

Derya, ejder meyvesinin sadece lezzetli değil aynı zamanda birçok sağlık faydası da sunduğunu belirtiyor. Meyvenin, özellikle C vitamini deposu olduğunu, göğüs ve kolon kanserine karşı koruyucu özelliklere sahip olduğunu vurguluyor. Derya'nın ifadesiyle; "Ejder meyvesi, içerisindeki beyaz ve kırmızı çeşitleriyle farklı sağlık avantajları sunuyor. Beyaz çeşidi, özellikle şeker hastalarına tavsiye ediliyor. Şeker ve tansiyon dengesini sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda kolesterol problemi olanlara da fayda sağlıyor."

Aydın'ın Verimli Toprakları ve Ejder Meyvesi Üretimi

Aydın'ın İncirliova ilçesine geri dönüş yapmasında pandeminin de etkisi olan Derya, bu toprakların ejder meyvesi yetiştirmek için oldukça uygun olduğunu belirtiyor. "2020 yılının Mart ayında yaptığımız ilk dikimden bu yana, her yıl üretim hedeflerimizi artırarak devam ediyoruz." diyen Derya, meyvelerini 100 gramdan, 500-600 grama kadar farklı gramajlarda 15 ila 60-70 lira arasında fiyatlarla vatandaşlarla buluşturuyor.