KDK'nın kararı ışığında, Diyarbakır'daki bir lisede eğitim alan öğrencinin velisi, 40'ar dakikalık iki ders ortasında 15 dakika teneffüs yerine, 80 dakika blok ders, sonrasında 15 dakika teneffüs mantığının öğrencilere kötü etkiler bıraktığını ifade ederek, uygulamanın durdurulması yönelik harekete geçti. İsteği bağlı makamlar tarafından karşılanmaması üzerine veli, blok ders uygulamasının öğrenci odaklı olmadığını, son verilmesi gerektiğini vurgulayarak KDK'ya başvuru dilekçesi verdi.

TAVSİYE KARARI VERİLDİ

Başvuruyu kontrollerden geçiren KDK, blok ders uygulamasının bitmesi ve öğrenci odaklı bir programa adım atışması yönünde Milli Eğitim Bakanlığına ile Diyarbakır Valiliğine tavsiye kararı sundu.

Konut piyasasında yabancılar geri adım attı! İşte nedeni.. Konut piyasasında yabancılar geri adım attı! İşte nedeni..

"ÖĞRENMEYİ ZORLAŞTIRIYOR"

KDK'nın söz konusu kararında, blok derslerin ortaöğretim kurumlarında öğrenci merkezli aktif öğrenme anlayışının uygulanmasını zorlaştırdığı belirtildi. Kararda, kapsamı ve dinlenme süresinin azlığı gibi hususlar ele alındığında blok ders uygulamasının talepler haricinde devamlı bir forma getirilmesinin uygun olmadığının altı çizildi.