Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçlarını açıkladıktan sonra, LGS 2. nakil (3. tercih) başvuruları başlamıştır. LGS 2. nakil başvuruları, 31 Temmuz ile 4 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Başvuruların tamamlanmasının ardından LGS 2. nakil (3. tercih) sonuçları 7 Ağustos'ta açıklanacak.

İkinci nakil tercihleri için belirlenen tarihlerde başvuru yapmayan veya hiçbir yere yerleşemeyen öğrencilerin durumu da göz önünde bulundurulmuştur. Boş kalan kontenjanlar ve hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları 8-16 Ağustos tarihleri arasında yerleştirme başvurularını alacaktır.

AFAD açıkladı: Ege Denizi'nde panik yaratan deprem! AFAD açıkladı: Ege Denizi'nde panik yaratan deprem!

Ayrıca, okul ve kurumlarda yatılılık başvuruları 22-25 Ağustos tarihleri arasında kabul edilecek ve 31 Ağustos'ta yatılılık yerleştirme sonuçları ilan edilecektir.

LGS süreci devam ederken, öğrenciler ve veliler, nakil takvimine göre tercihlerini yapmaya ve sonuçları beklemeye devam ediyor. LGS 2. nakil dönemi, öğrenciler için yeni bir fırsat sunarken, boş kontenjanların dolması ve öğrencilerin en iyi tercihlerini yapabilmeleri açısından önem taşıyor.