Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün özel ekipleri, sürekli kılık değiştiren ve adres gizleyen Arif Oktay Eser'in yerini tespit etti. Günlük hayatta son derece dikkatli ve gizlilik kurallarına uyan Eser, polisin yoğun ve uzun süren takibi sonrası kıskıvrak yakalandı.

Bir milletvekili istifa etti! Ak Parti'ye geçecek iddiası... Bir milletvekili istifa etti! Ak Parti'ye geçecek iddiası...

İfşa Olan Malzemeler ve Şoke Eden İtiraf

Yakalanan Eser'in üzerinden çıkanlar, adeta bir casusun ekipmanlarını andırıyordu. Sahte kimlik, pasaport, yüklü miktarda döviz, çok sayıda cep telefonu, dizüstü bilgisayar, powerbank, şarj aleti ve ilk yardım malzemesi gibi ögeler, yakalama anının dramatiğini arttırdı.

En şok edici ayrıntı ise Eser’in yakalandığı andaki soğukkanlı tavrı ve sergilediği itiraf oldu. Kendisini yakalayan ekiplere hitaben, “Siz boşuna uğraşıyorsunuz, biz geri döneceğiz” dediği belirtildi. Bu ifadeler, FETÖ'nün 7 yıl sonra bile ne derece tehlikeli ve hain bir terör örgütü olduğunun kanıtı olarak algılandı.

Soruşturma Devam Ediyor

Şüphelinin, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde sorgusu devam ederken, başka itirafların da gelmesi bekleniyor.