KYK burs sonuçlarının açıklanması için geri sayım başladı. Gözler GSB' nin resmi duyurusunda! Binlerce yüksek öğrenim öğrencisi Kredi ve Yurtlar Kurumu burs/kredi başvuru işlemlerini gerçekleştirdi. Başvuru süresi ardından adaylar, KYK burs/kredi başvuru sonuçlarına odaklandı. Geçensene başvuru ve sonuçların açıklanma tarihlerini baz alırsak GSB ' den gelecek duyurunun eli kulağında.

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) 2023-2024 eğitim öğretim yılı KYK burs ve kredi başvurularını 12-19 Ekim tarihlerinde aldı. Yükseköğrenim programında eğitim gören öğrenciler, başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirmişti. Yine sonuçlar da e - Devlet üzerinden öğrenilecek. Ayrıca geçtiğimiz günlerde burs ücretlerine gelen zam öğrencileri sevindirdi. Öğrencilere yeni zamlı ücret üzerinden Ekim, Kasım, Aralık ayı ücretleri toplu halde yatırılacak.  Öğrenciler, burs ve kredilerini T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında bankadan çekebilecekler.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyrulan habere göre; lisans, yüksek lisans ve doktora burs ve kredi ücretlerine zam geldiği açıklandı.

2023-2024 yılında yeni burs ve kredi tutarları şöyle:
Lisans öğrencileri 2000
Yüksek lisans 4000
Doktora 6000

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2023-2024 burs/öğrenim kredisi başvuruları 12-19 Ekim tarihlerinde alındı. Sonuçlar henüz GSB tarafından paylaşılmadı.

Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu, birlikte yemek yedi Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu, birlikte yemek yedi

Fakat, burs başvuruları geçtiğimiz yıl 15-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi. Sonuçlar ise 16 Aralık'ta erişime açıldı. Tarihler göz önüne alındığında bu sene Kasım ayı başında sonuçların açıklanması bekleniyor.

Sonuçların açıklanmasıyla birlikte öğrenciler sonuçlarını şu adresten sorgulayacak; www.turkiye.gov.tr/genclik-ve-spor-burs-ogrenim-kredisi-basvuru-sonucu-sorgulama