Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kuduz bir köpeğin saldırısına uğrayan genç bir mimar, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Siverek ilçesinde yaşayan 28 yaşındaki Lütfü Seray, köpeğini dolaştırırken bir sokak köpeğinin saldırısına maruz kaldı.

Olayın ardından eve dönen Seray, kuduz hastalığı belirtileri göstermeye başladı. Ailesi tarafından derhal hastaneye götürülen genç mimar, kuduz teşhisi konulduktan sonra Gaziantep'e sevk edildi. Yaklaşık bir hafta boyunca Gaziantep'te tedavi gören Seray, doktorların yoğun çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Lütfü Seray'ın cenazesi, yarın Siverek'te defnedilecektir. Kuduz köpeğin yakalanması için ise çalışma başlatıldı.

Uzmanlar, dünya genelinde kuduz hastalığına yakalanan ve hayatta kalan vaka sayısının 15 ila 17 arasında olduğunubelirttiler.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Bitlis'te, kuduz olduğu belirlenen bir köpeğin iki çocuğa saldırdığı olay yaşanmıştı. Yapılan testler sonucunda kuduz virüsüne rastlanan 10 yaşındaki Mustafa Erçetin, hayatını kaybetmişti.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi