Cumhurbaşkanı Erdoğan Öğretmen Mülakatına Son Noktayı Koydu Cumhurbaşkanı Erdoğan Öğretmen Mülakatına Son Noktayı Koydu

Kronik hastalıklarla mücadele eden vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan yeni yardım programı kapsamında önemli bir destek alacak. Programa başvurmak için, ilgili kişinin Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) alınmış kronik rahatsızlık belgesine sahip olması gerekiyor. Kronik hastalık yardımı, özellikle çalışma hayatında güçlük çeken veya tamamen çalışamayan kişilere yönelik düşünülmüş bir ekonomik destek paketi.

Başvuru süreci nasıl işleyecek?

Yardım programına başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na doğrudan yapılacak. Başvuru sürecinde, başvuru sahibinin sağlık durumu detaylı bir şekilde incelenerek, yardımın yapılıp yapılmayacağına karar verilecek. 

Ek ödeme avantajı

Ayrıca, sağlık raporuna sahip kronik hastalara veya hayatını cihaza bağlı sürdüren vatandaşlara yönelik ek ödemelerin de yapılacağı belirtildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bu konuda, “Başvurular sırasında hastalık raporunun sistem üzerinden işlenmesi gerekecek. Belirlenen destek miktarına ilave olarak, evde yaşayan hastalara %5 fazladan ödeme yapacağız” şeklinde açıklama yaptı.