Adalet Bakanlığı, nakil duyurusu yayımladı Adalet Bakanlığı, nakil duyurusu yayımladı

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Amerikan tüketicilerinin yaşam maliyetinin, şubatta bir önceki aya kıyasla %0,4 arttığı belirtildi. Bu artış, ocak ayında kaydedilen %0,3'lük artışın ardından gelirken, şubat ayındaki yıllık enflasyon oranı %3,2 olarak kaydedildi ve piyasa beklentileri olan %3,1'in üzerine çıktı.

Barınma ve Benzin Fiyatlarındaki Artış Dikkat Çekiyor

Enflasyondaki bu artışta barınma ve benzin fiyatlarındaki yükseliş öne çıktı. Barınma endeksi, şubat ayında aylık %0,4 ve yıllık %5,7 artış gösterdi. Benzin fiyatları da aynı dönemde aylık %3,8 artışla dikkat çekti. Barınma ve benzin fiyatlarındaki bu yükseliş, TÜFE'deki aylık artışa %60'ın üzerinde katkı sağladı.

altın 2

Çekirdek Enflasyon da Beklentileri Aştı

Değişken enerji ve gıda fiyatlarını içermeyen çekirdek TÜFE, şubatta aylık %0,4 ve yıllık %3,8 artışla piyasa beklentilerinin üzerinde bir performans sergiledi. Piyasa analistleri, çekirdek TÜFE'nin aylık %0,3 ve yıllık %3,7 artacağını öngörmüşlerdi.

Altın ve Dolar Piyasalarındaki Etki

Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından ons altın fiyatı, 2161,50 dolar seviyesini görerek, şu an 2170,62 dolar civarında işlem görüyor. Türkiye piyasalarında ise gram altın fiyatı düşüşe geçti ve şu sıralar 2.235 lira seviyesinden alıcı buluyor. Yurt içi dolar kuru ise 32,0546 seviyesinde işlemlerine devam ediyor.