Konut piyasasını etkileyen 4 madde! Düşüşler görmeye devam edeceğiz Konut piyasasını etkileyen 4 madde! Düşüşler görmeye devam edeceğiz

İstanbul Eyüpsultan'da meydana gelen kaza, 1 Mart günü yaşanan bir trajedinin habercisi oldu. Emniyet şeridinde arıza nedeniyle duran bir ATV'ye çarpan T.C. yönetimindeki lüks cip, kazada bir kişinin hayatını kaybetmesine ve dört kişinin yaralanmasına sebep oldu. Oğuz Murat Acı adlı kişi, kazada yaşamını yitirirken, diğer dört kişi de çeşitli derecelerde yaralandı.

Kaza sonrasında ise olayın ana karakterleri olan T.C. ve annesi Eylem Tok, olay yerinden kaçarak önce İstanbul Havalimanı'ndan Mısır'a ardından da ABD'ye geçti. Ancak, kaçışlarına son vermek için Türk makamları harekete geçti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, T.C. ve Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Türkiye, şüphelilerin iadeleri için diplomatik yolları ve Interpol'ü devreye soktu. Adalet Bakanlığı ise ABD'deki makamlarla doğrudan temas kurarak iadeler için girişimlerde bulundu. Bu çerçevede, Adalet Bakanlığı, T.C. ve annesi Eylem Tok'un ABD'den iadesi için gerekli belgeleri içeren talepnameyi hazırladı. Talepname, önümüzdeki hafta içinde ABD makamlarına iletilmek üzere hazır hale getirildi.