Yapılan bir araştırmaya göre, Kovid-19 geçiren 20 milyondan fazla Amerikalının koku ve tat duyularını kaybettiği ve bu duyuları geri kazanamayanların en az yüzde 25'inin olduğu belirtiliyor. Araştırma, The Laryngoscope dergisinde yayımlanmıştır. Yaklaşık 29,700 yetişkinle yapılan anket sonucunda, Kovid-19'u şiddetli geçirenler ile tat ve koku kaybı arasında bir ilişki olduğu bulunmuştur.

Araştırmacılar, Kovid-19 geçiren katılımcıların yaklaşık yüzde 60'ının koku kaybı ve yaklaşık yüzde 58'inin tat kaybı yaşadığını tespit etmiştir. Bu katılımcıların yüzde 24'ünün kısmi bir iyileşme gösterdiği, yüzde 3'ten fazlasının ise koku alma duyusunda hiçbir iyileşme olmadığı belirlenmiştir. Tat alma duyusu kaybı yaşayanların yüzde 20'sinin kısmen iyileştiği, yüzde 2'den fazlasının ise hala tat alamadığı bildirildi.

Öğretmenlerin Maksimum Ek Ders Ücreti Ne Kadar Olabilir? Öğretmenlerin Maksimum Ek Ders Ücreti Ne Kadar Olabilir?

Araştırmanın ortak yazarlarından Dr. Neil Bhattacharyya, Kovid-19 kaynaklı koku kaybı yaşayan insanların çoğunun bu duyuyu geri kazandığını düşündüğümüzü, ancak ciddi oranda bu kaybın geri gelmediğini ifade etti.