Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşayan Kanık ailesi, kira zammı konusunda anlaşamayınca ev sahibi Ramazan Y. ile karşı karşıya geldi. İddiaya göre, Ramazan Y., yüzde 25'lik kira artışını kabul etmeyen Kanık ailesinin evi boşaltmasını talep etti. Kanık ailesi, ev sahibinin bu talebi üzerine rahatsız edici davranışlarda bulunduğunu ve evlerine zarar verdiğini iddia etti.

İcra Takibi ve Mahkeme Süreci

Ev sahibi Ramazan Y., kiracılarından alacaklı olduğu iddiasıyla icra takibi başlattı ve mahkeme, kanıt sunulamaması üzerine kiracının evden çıkarılmasına ve 60 bin lira ödeme yapmasına karar verdi. Fatoş Kanık, "Kirayı ödediğimizi ispat edemedik" diyerek yaşanan mağduriyeti dile getirdi.

Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi

Hukuki Süreç

Kanık ailesi, yaşanan olaylar nedeniyle "borcu yoktur" davası açmayı planlıyor. Aile avukatı, kira anlaşmazlıklarında sıkça yaşanan bu tür sorunların, kira artışının yanı sıra ev sahibi tarafından yapılan iddialar nedeniyle de kaynaklandığını belirtti. Öte yandan, ev sahibi Ramazan Y. da kiracının ailesine zarar verdiği iddiasında bulundu, bu yüzden bu davanın sonucu merakla bekleniyor.