AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlarına göre, katılan 15 ekonomistin ortak öngörüsüne göre, kasım ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 3,68 artacak. Ankete katılan uzmanlar, kasım ayı enflasyon beklentilerini en düşük yüzde 3, en yüksek ise yüzde 4,60 aralığında belirledi. Bu tahminlere göre, bir önceki ay olan Ekim'e kıyasla yıllık enflasyonun yüzde 61,36'dan yüzde 62,61'e çıkması öngörülüyor.

Meteoroloji Açıkladı: Şiddetli Yağışlara ve Sel Riskine Karşı Dikkatli Olun Meteoroloji Açıkladı: Şiddetli Yağışlara ve Sel Riskine Karşı Dikkatli Olun

Ayrıca, ekonomistlerin kasım ayına dair yıl sonu enflasyon beklentisi de yüzde 66,80 olarak belirlendi. Bu durum, ekonomik göstergelerin ve fiyat artışlarının önümüzdeki aylarda daha belirgin bir şekilde etkisini sürdüreceğine dair bir sinyal olarak değerlendirilebilir.

Önemli bir not olarak, ekim ayında TÜFE'deki artış yüzde 3,43 olarak gerçekleşmişti. Türkiye İstatistik Kurumu, kasım ayı enflasyon verilerini 4 Aralık Pazartesi günü açıklayacak.