Cumhurbaşkanı Erdoğan: Değişim Kriterlerimiz Belli, Medyanın Gündemi Belirlemesine İzin Yok Cumhurbaşkanı Erdoğan: Değişim Kriterlerimiz Belli, Medyanın Gündemi Belirlemesine İzin Yok

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un 2016 yılında FETÖ mensubu polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş tarafından gerçekleştirilen suikastın üzerinden 7 yıl geçti. Ancak suikastla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Altıntaş'ın örgüt içindeki mahrem sorumlusu olan Şahin Söğüt'ün eşi A.S., polis tarafından İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandı.

Altıntaş'ın suikastten 10 gün önce, suikast ile ilgili yerine getirmesi gereken talimatları aldığı FETÖ'nün mahrem imamı Şahin Söğüt'ün eşi A.S., Beylikdüzü'nde bir evde saklandığı bilgisi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.

Operasyon sırasında A.S.'nin üzerinde FETÖ üyeliğinden dolayı kesinleşmiş 9 yıl hapis cezası olduğu belirlendi. Ayrıca A.S.'nin örgütün gizli haberleşme ağı olan Bylock Veri Kaydına sahip olduğu ve kapatılan örgüt şirketlerinde kaydının bulunduğu tespit edildi. Operasyon sırasında A.S.'nin saklandığı evde yapılan aramada bir cep telefonu, 1 sim kartı aparatı, 2 farklı sim kart ve bir hafıza kartı ele geçirildi.

A.S., TEM Şubeye götürülerek sorgulanacak ve ifade işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilecektir.