Ekonomik zorlukların arttığı bu dönemde devlet, sosyal yardım ödemelerini artırarak vatandaşlarının yanında olduğunu bir kez daha gösteriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, genişleyen sosyal yardım olanakları ile vatandaşına nefes aldırmaya devam ediyor. Nisan ayının merakla beklenen sosyal destek ödemeleri kapsamında, yeni bir yardım paketi devreye sokuldu. Bayram öncesi ihtiyaç sahibi aileleri sevindirecek bu ödeme, başvuruda bulunan ailelere tam 1.900 TL olarak sunulacak. Ödemenin nasıl alınacağına dair tüm detaylar ise e-Devlet üzerinden ulaşılabilir durumda.

Büyük Eğitim Mitingi Saraçhanede Yapıldı Büyük Eğitim Mitingi Saraçhanede Yapıldı

Nasıl Başvurulacak ve Ödeme Şartları Neler?

Aile Bakanlığı, bu yardım paketini Türkiye Aile Destek Paketi çerçevesinde sunuyor. Nisan ayı içerisinde yapılmak üzere planlanan ödemeler, Ramazan Bayramı dolayısıyla öne alındı. Yani, bu hafta içinde ailelere destek ödemeleri yapılacak.

Başvuru şartlarına gelince; hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden daha az olması gerekiyor. Ayrıca, aile yardımı ve çocuk desteği beraber hesaplandığında toplamda 1.900 TL'lik destek sağlanmış oluyor.

Ödemeler Nasıl Gerçekleşecek?

Normalde 15 Nisan'da başlaması planlanan Türkiye Aile Destek Paketi ödemeleri, bayram sebebiyle erkene alındı. PTT üzerinden yapılacak bu ödemelerde, vatandaşlar için sıra bekleme derdi olmadan tüm ödemeler tek seferde gerçekleştirilecek. Başvuruda bulunan vatandaşlar, T.C. kimlik kartlarıyla PTT şubelerine giderek ödemelerini kolayca alabilecekler. Eğer başvuru sırasında IBAN bilgisi verildiyse, belirtilen banka hesabına da ödeme yapılacak.

Dip Not; aile destek yardımı hane bazında hesaplandığı için, bir hane adına sadece bir kişinin başvurması yeterlidir.