Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yeşil ışık yaktığı kamuda tasarruf tedbirlerine yönelik; kamu maliyesinde önlemlerin alınması için tedbir politikaları kapsamlı hale dönüştürülüyor. Kamunun kaynaklarının işlenip ve doğru kullanılıp kullanılmadığı denetlenecek. Gereksiz yapılan harcamaların önüne geçilecek. Kamuda ihityaç dışı ürün alınmasına engel koyulacak. Yer verilen bilgiler ışığında, tasarrufun bir kısmı yasa ile yürütülecek, diğer bir kısmı da genelge ile işleyecek. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Amerika görüşmeleri sonrası yürütülen çalışma daha da hızlanacak ve taraflarla bir araya gelerek harekete geçilecek.

SERVİS SAYILARI DÜŞÜRÜLECEK

Kamuda israf denetimleri daha da sık bir hale gelecek. Bu anlamda bürokrasiye yeni araç ve bina alımı gerçekleştirilemeyecek. Servis sayıları düşürülecek. Tatil kentlerinde düzenlenen konferans, eğitim, seminer, organizasyon gibi etkinlikler kamunun yer aldığı ilde yapılacak. Daha öncesinde uygulanan tedbirlerin ardından bazı kurumların yapmış olduğu harcamalar kamuoyuna çıkmıştı. Gereksiz harcamaları engelleyebilmek için de denetim formu kuvvetlendirilecek. Kamu kurumlarına hesap verilebilirlik uygulanacak.

Bakan Tekin, ilk kez en çok ihtiyaç duyulan branşı açıkladı! Bakan Tekin, ilk kez en çok ihtiyaç duyulan branşı açıkladı!

ACİL OLANLAR ÖNCE YAPILACAK
Hükümetin oluşturmuş olduğu yatırımlar yeniden değerlendirmeye alınacak. Yatırımlar için öncelik ve ihtiyaç takvimi oluşturulacak. En gerekli ve acil olan yatırımlar önce yapılacak. Büyük ve maliyeti fazla yatırımların yapılış tarihi ekonomi rayına oturuncaya kadar kısa süreliğine ileri tarihlere ertelenecek.