Türkiye Kamu-Sen yönetimi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yapılan yazılı açıklamada, Bakan Işıkhan ile kamu görevlilerinin gündeminde olan önemli konular hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını ve Işıkhan'a talep ve beklentilerini ilettiklerini belirtti.

Önder Kahveci, yaklaşık 5 milyon kamu görevlisi, 2 milyon memur emeklisi ve ailelerinin Haziran ayı enflasyonu sonrası belirlenecek memur maaş zamlarını büyük bir umutla beklediğini ifade etti. Kahveci, son yıllarda ülkede enflasyonun hızla yükseldiğini, çalışanların alım gücünün düştüğünü ve yaşam maliyetinin arttığını belirtti. Kamu görevlilerinin enflasyon hedefine göre belirlenen maaşlarla geçinmek zorunda kalan kesimin en çok etkilendiğini vurguladı.

Önder Kahveci, Sayın Cumhurbaşkanı'nın 11 Mayıs 2023'te en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltileceği yönündeki açıklamasının memurları umutlandırdığını ancak ekonomide yaşanan gelişmelerin, yapılacak bu artışın memurların zararını telafi etmeye yetmeyeceğini gösterdiğini ifade etti.

Ayrıca Kahveci, memurlara seçim döneminde vadedilen zammın döviz ve altın fiyatlarındaki artışlar karşısında daha yapılmadan eridiğini belirtti. Memur maaşlarının alım gücünün azaldığını söyleyen Kahveci, en düşük dereceli memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesi, 2023 ikinci dönem zammı olan yüzde 6 ve gerçekleşecek enflasyon farkının uygulanması, ayrıca refah payının verilmesi taleplerini iletti. Kahveci, bu artışların aynı şekilde bütün kamu çalışanlarına yansıtılması gerektiğini ifade etti ve memurların bayram ikramiyesi beklentilerini bir kez daha dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyarbakır'da Öğretmenlik Meslek Kanunu İçeriğini Açıkladı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyarbakır'da Öğretmenlik Meslek Kanunu İçeriğini Açıkladı

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi