Tıp ve diş hekimliği uzmanlık eğitimine ilişkin taslak müfredat erişime açıldı Tıp ve diş hekimliği uzmanlık eğitimine ilişkin taslak müfredat erişime açıldı

Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi'nde gerçekleştirilen Molla Gürani Caddesi'ndeki yol genişletme çalışmaları sırasında, kaldırım üzerinde konumlanmış bir elektrik direği, genişletilen yolun kenarında kalmış durumda. Bu durum mahalle sakinleri arasında endişe yaratıyor. Özellikle direğin şimdi genişletilen yolun kenarında bulunması, araçların viraj alırken potansiyel bir tehlike oluşturabilir.

Mahalle sakini Muhterem Çelik (19), önceki konumun kaldırıma yerleştirilen direğin, genişletilen yolun kenarında kalmasıyla beraber tehlikeli bir durum oluşturduğuna dikkat çekiyor. Belediyenin kaldırımı geri çekmesi sonucunda direğin öne çıktığını ve bu durumun özellikle araçların kavşakta viraj alırken çarpma riskini artırdığını ifade ediyor.

Ayrıca, sürücü kursu adaylarının bu alanda eğitim aldığını belirten Çelik, acemi sürücülerin bu durumu daha da tehlikeli hale getirebileceğine vurgu yapıyor. Yol kullanıcılarından Yemliha Aşıcı (33) da, kavşaktan dönüldüğü zaman geniş alan almanın zor olabileceğini ve iki aracın sıkışması durumunda kazaya sebebiyet verebileceğini dile getiriyor.

Bu tehlikeli durumun hızlı bir şekilde çözülmesini isteyen sürücüler ve mahalle sakinleri, direğin kaldırılması için belediyeden ve ilgili yetkililerden acil önlem alınmasını talep ediyor. Enerji şirketinden yapılan açıklamada ise, beton direğin hafta sonunda trafiği engellemeyecek şekilde kaldırılacağı belirtiliyor.