Et fiyatlarını aracı ve tüccarlar artırıyor Et fiyatlarını aracı ve tüccarlar artırıyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ merkezli 8 ilde gerçekleştirilen "Kafes Operasyonu" kapsamında "Bulutlar Çetesi" olarak bilinen suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Kafes Operasyonu" kapsamında "Bulutlar Çetesi" olarak bilinen suç örgütünün çökertildiği duyuruldu. Operasyon sonucu 25 şüphelinin yakalandığı ifade edildi.

Açıklamada, "Hangi büyüklükte olursa olsun, halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine nefes aldırmayacağız" denildi.

Operasyon, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldü. Örgüt üyelerine yönelik operasyonlar Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Antalya, İstanbul, Hatay, Samsun ve Kars illerinde gerçekleştirildi.

Şüphelilerin, örgüt kurarak suç işlemek, kasten yaralama, nitelikli yağma, şantaj, rüşvet suçlarını işlemek amacıyla faaliyet gösterdikleri ve eğlence mekanlarına sözde koruma ve güvenlik sağlama iddiası altında haksız kazanç elde etmeye çalıştıkları tespit edildi. Ayrıca, şüphelilerin eğlence mekanlarında ve il genelinde silahlı yaralamalar gerçekleştirerek vatandaşların huzurunu bozduğu ve örgütün nüfuzunu artırmaya çalıştıkları belirtildi.

Operasyon sırasında 9 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.