Cem Küçük uyardı: Dedikleri çıktı Cem Küçük uyardı: Dedikleri çıktı

İŞKUR, nitelikli işgücünün geliştirilmesine yardımcı olmak için aktif işgücü programlarıyla destek sağlamaya devam ediyor. Türkiye'nin yüzyıl vizyonu doğrultusunda, kadınların işgücüne katılımını artırmak ve üretimde daha fazla kadın istihdamını teşvik etmek amacıyla İŞKUR, yeni bir inisiyatifi başlattı.

Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP), işverenlere ihtiyaç duydukları iş gücünü ücretsiz olarak yetiştirme fırsatı sunuyor. Bu proje, pilot illerden biri olan Bursa'da başlatıldı. Program kapsamında, 18-35 yaş arası kadın çalışanları istihdam eden imalat sektöründeki işyerlerine, her bir kadın çalışan için 3 ay boyunca aylık 25 bin liraya kadar destek sağlanacak.

Destekten faydalanacak işletmelerin, en az 2 sigortalı çalışana sahip olmaları gerekiyor. KİPAP'tan yararlanan işyerleri, destek alınan sürenin en az 2 katı kadar kadın çalışanı istihdam etmeyi taahhüt etmelidir. İşyerleri, çalıştırdıkları sigortalıların yüzde 10'u kadar katılımcı talep edebilirler. Ayrıca, proje kapsamında çalışan kadın işçilere, 0-66 ay aralığında çocuk sahibi olmaları durumunda aylık 3 bin lira çocuk bakım desteği sağlanacak.