Borsa İstanbul Dünya Endekslerini Geride Bırakarak Rekor Kırdı! Peki Devamı Gelecek Mi? Borsa İstanbul Dünya Endekslerini Geride Bırakarak Rekor Kırdı! Peki Devamı Gelecek Mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan kabine, İran ve İsrail arasındaki artan gerilimi ve bu durumun bölgesel güvenlik üzerindeki etkilerini değerlendirecek. Türkiye'nin bölgede yürüttüğü diplomasi trafiği ve Gazze'de acil ateşkes sağlanması için yapılacak çalışmalar ele alınacak. Ayrıca, Filistinlilere yönelik insani yardımların kesintisiz şekilde ulaştırılması için atılacak adımlar da masada olacak.

Terörle mücadele ve sınır ötesi operasyonlar

Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyinde yürüttüğü terörle mücadele operasyonları, kabine toplantısının bir diğer önemli konusu olacak. Operasyonlar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın zamanda gerçekleştireceği Bağdat ziyaretinin detayları, toplantıda ele alınacak başlıklar arasında yer alıyor.

Ekonomik politikalar ve öğretmen atamaları

Kabine, Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi politikalarının son durumunu gözden geçirecek. Enflasyonla mücadele ve ekonomik istikrarı sağlama yönelik alınacak ilave tedbirler tartışılacak.

Ayrıca, on binlerce öğretmen adayını ilgilendiren atama takvimi ve kadro tahsisleri de kabine toplantısının gündeminde olacak.