Artan kur ve vergi oranlarıyla beraber Türkiye otomobil pazarı, sıkıntılı bir hal almaya devam ediyor. Bu durum, azalan kredi tutarları ve artan faiz oranlarıyla birlikte sıfır otomobil piyasasında durgunluklara neden oluyor. Mazda da Türkiye pazarından çekilen markalardan biri oldu. Mazda'nın süresiz olarak faaliyetlerini durdurduğu bildirildi. Ancak marka, belirli bir süre daha yedek parça ve servis hizmeti vermeye devam edecek.

Türkiye'de Japon otomobillerine ilgi çok büyük  Japon otomobillerini seven önemli bir kesim var. Toyota ve Lexus Japon otomobillerinde sevilen markalar arasında. Son dönemlerde pek fazla piyasada olmasa da Mazda  da Türkiye'de oldukça sevilen bir marka. 

Başbakana silahlı suikast! Saldırgan yakalandı, Başbakan hastaneye kaldırıldı Başbakana silahlı suikast! Saldırgan yakalandı, Başbakan hastaneye kaldırıldı

Ancak bir ülke pazarında satışlara devam edebilmek için sadece sevilmek yetmiyor. Dinamikleri farklı olan ülkelerde satış yapabilmek için üretici marka belirli stratejiler izlemek zorunda. Bu stratejiler ülkelere özel donanım, motor seçenekleri veya fiyatlandırma limitleri üzerine oluyor. Mazda markasıysa son yıllarda kötüye giden bir gidişat ile Türkiye pazarına veda etti.

Markanın 2023 yılının ilk 10 ayında bin otomobili bulmayan bir satış grafiği gösterdiği ve satışlarda yaşanan düşüklük sebebiyle faaliyetlerin durdurulduğu belirtildi.