100 bin imzaya ulaşarak Cumhurbaşkanlığı yarışında saf alan Muharrem İnce'ye tepkiler dinmek bilmiyor.

Geçtiğimiz gün Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen İnce'nin 'Hoş geldiniz, güle güle' çıkışı medyada geniş yankı buldu ve birçok ismin eleştirilerinin yeniden hedefi oldu.

Millet İttifakı ile anlaşmaya varıp, adaylıktan çekilmesini bekleyenlere Muharrem İnce, seçimleri yüzde 60 oy olarak kazanacağı yanıtını verdi.

Seçimleri kazanacağına dair hiçibir süphesi olmayan İnce'ye bugün İYİ Parti'li Erdem'den tepki geldi.

Muharrem İnce'nin adaylıkta ısrarcı olmasının AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fayda sağladığını belirten İYİ Parti'li Erdem Millet Millet İttifakı'nın kazanmasını engelleyenleri tarihin affetmeyeceğini söyledi:

'Sayın Muharem İnce çok bilinen, tanınan, saygın bir siyasetçimiz. Tabii ki cumhurbaşkanı adayı olmak en doğal hakkıdır. Ancak ben bir şey hatırlatmak istiyorum; bu seçim belki de en tarihi seçim. İsimlerin önemi yok. Allah korusun bu seçim kaybedilirse bir daha böyle bir imkanımız olmayacak.

Kimse kimseyi kandırmasın. Bu millet, Millet İttifakı'nın seçimi kaybederek tek adam rejiminin bitmesine engel olacak, bitmemesinin değirmenine su taşıyacak hiç kimseyi affetmeyecek. Kimse kimseyi aptal yerine koymasın. Bu seçimi Millet İttifakı'nın kazanmasını engelleyecek olanlar yemin ediyorum başını önünden kaldıramaz.

Benim vatandaş olarak sayın Muharrem İnce'den beklediğim çekilmesiydi. Bu seçim 'Kendi değerimi göreyim' denecek bir seçim değil. AK Parti'nin ve Erdoğan'ın değirmenine su taşıyanları tarih affetmeyecek.

Sayın Muharrem İnce beklenildiği gibi karar vermiyorsa tabii ki kendisinin seçimidir. Sonucu 1. turda değiştirmeyeceğine eminim. Kendilerinin beklediği gibi büyük oylar almayacağına da eminim.''