İYİ Parti başkanı Meral Akşener, seçim verisi sonrası olağanüstü kurultayı toplama krarı verip, 27 Nisan tarihi olarak açıklamıştı. Kongreye sayılı günler kala kulisler çalkalandı. Haftanın iilk günü 26 Milletvekili, “kongreyi iptal etme” isteğini ulaştırmak için Akşener’den randevu istedi; Akşener ise, herhangi bir cevap vermedi. Vekiller randevu isteklerini iptal etti.


Vekillerin sonrası bazı Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri de olağanüstü kurultayı geri çekmek için adımlar attı. GİK’in bir araya gelmesi için bazı konuşmalar gerçekleşti, tansiyon değerlendirmesi yapıldı. Ancak tüm çabalar yanıtsız kaldı.

Partili bir kurmay bazı vekiller ve GİK üyelerinin kurultayı ertekeme adımlarına yönelik şu bilgileri aktardı: “Evet 2018’de genel başkanımız önce ‘aday değilim’ dedi, sonra gelen talepler ve baskılar üzerine tekrar aday oldu ve seçildi ama şimdi durum farklı, seçim sonucu ortada; o zamanki şartlar ile şimdiki şartlar aynı değil. Bu seçimden önce ‘başarısız olursam bedelini ödeyeceğim’ dedi ve şimdi o sözünü yerine getiriyor” şeklinde konuştu.


EMİRER DE GÖREVİ BIRAKTI

Emekli maaşlarına temmuz zammı: İşte beklenen rakamlar Emekli maaşlarına temmuz zammı: İşte beklenen rakamlar

İYİ Parti’de bir genel başkan yardımcısı daha görevi bıraktığını açıkladı. Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Taner Demirer, görevi bıraktığını sosyal medya hesabından şu cümlelere açıkladı: “İYİ Parti izlediği politikalar ile milletin beklentisi olan merkez parti olma hedefinden hızla uzaklaşmıştır. İYİ Parti üyeliğimi sonlandırıyor ve partideki tüm görevlerimden istifa ediyorum.” dedi.