İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'da hafta boyunca beklenen yağışlar nedeniyle kuzey ve yüksek bölgelerde karla karışık yağmur ve zaman zaman kar yağışı olabileceği konusunda uyardı.

Erdoğan'dan Türk Metal Sendikası'na taziye ziyareti Erdoğan'dan Türk Metal Sendikası'na taziye ziyareti

AKOM'dan yapılan açıklamada, Marmara Bölgesi genelinde etkili olması beklenen soğuk ve yağışlı havanın, İstanbul'u da etkisi altına alacağı belirtildi. Bu akşam saatlerinden itibaren hava sıcaklıklarının ani bir düşüş yaşayacağı ve İstanbul genelinde kış şartlarının hissedileceği ifade edildi.

Açıklamada, kuzey ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışının beklendiği vurgulanarak, sıcaklıkların 16 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece altında seyredeceği, 17-25 Ocak tarihleri arasında ise mevsim normalleri civarında seyredeceği bilgisi paylaşıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kışa hazırlık çalışmalarının tamamlandığı belirtilen açıklamada, kış koşullarıyla mücadelede 12 bin civarında personel ve 3 binden fazla iş makinesinin görev alacağı ifade edildi. İstanbullular, olası kar yağışına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.