Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyarbakır'da Öğretmenlik Meslek Kanunu İçeriğini Açıkladı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyarbakır'da Öğretmenlik Meslek Kanunu İçeriğini Açıkladı

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın İstanbul'daki konut krizi ve ev kiralarındaki artışa yönelik açıklamalarının ardından, şu anda oturduğu evin aylık kira bedeli gündemi salladı. Erkan'ın Ankara'da kiraladığı iddia edilen 270 metrekarelik dairenin aylık kira bedelinin 49 bin TL olduğu iddia edildi.

AYDA 49 BİN TL ÖDENİYOR

Erkan’ın şu anda Ankara’da bir sitede oturduğu belirtiliyor. Sözcü gazetesinde yer alan Yavuz Alatan imzalı haberde, Erkan için kiralandığı iddia edilen ve 270 metrekare büyüklüğündeki dairenin aylık kira bedelinin 35 bin lira olduğu, ayrıca KDV ve 7 bin liralık aidatla birlikte aylık ödemenin 49 bin lirayı bulduğu aktarılıyor.

KÜÇÜK ÇOCUĞU NEDENİ İLE LOJMANI UYGUN BULMADI

Bankanın "Başkanlık Lojmanı" olmasına rağmen, Erkan'ın küçük çocuğu nedeniyle burayı uygun bulmadığı iddia ediliyor.

Erkan için kiralanan sitede, fitness salonu, sauna, buhar odası, kafeterya, yüzme havuzu ve 1.500 metrekarelik kapalı spor salonu bulunuyor. Toplam 359 konutun yer aldığı sitede, 8.500 metrekarelik yapay gölet, 4 bin ağaçlık orman alanı, bisiklet ve yürüyüş yolları, tenis kortu ile basketbol sahası da bulunuyor. Sitede çok katlı blokların yanı sıra villalar da mevcut. Çok katlı bloklardaki daireler 27-30 milyon liraya, villalar ise 55-60 milyon liraya satılıyor.