23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi 23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, hastanelerdeki yakıt sıkıntısı nedeniyle 1100 böbrek yetmezliği hastası kişinin hayatının tehlikede olduğunu bildirdi. Hastanelerde yakıt eksikliği, böbrek yetmezliği hastalarının yaşamını tehdit eden kritik bir sorun olarak ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, durumu acil bir şekilde çözmek için yakıt temin edilmesi gerektiğini belirtti.

Sözcü Kudra, hastanelerdeki yakıt eksikliğinin 38'i çocuk olmak üzere 1100 böbrek yetmezliği hastasının yaşamını tehlikeye attığını vurguladı. Sağlık Bakanlığı, hastanelere ve ambulanslara yakıt temin edilmesi için acil bir çağrı yaptı.

Ayrıca, Sözcü Kudra, sağlık ekiplerinin yaptıkları incelemelerde "olağan dışı silahlar"ın kullanılmasının neden olduğu ciddi yanıkların teşhis edildiğini de belirtti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Mısır'dan Refah Sınır Kapısı'nın açılması, yardımların girişi ve yaralıların çıkışının güvence altına alınması konusunda da çağrıda bulundu.