CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli

Gazze Şeridi'nde gerilim artarken, İzzeddin Kassam Tugayları tarafından başlatılan "Aksa Tufanı" operasyonu sırasında İsrail, Suriye'deki Şam ve Halep havalimanlarını vurdu. Bu saldırı sonucunda her iki havalimanının pistleri de ciddi şekilde hasar gördü ve hizmet dışı kaldı.

Suriye devlet televizyonu tarafından yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin Şam ve Halep havalimanlarını hedef aldığı duyuruldu. Bu saldırıların, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından başlatılan "Aksa Tufanı" operasyonunun bir parçası olarak gerçekleştiği belirtiliyor.

Hamas'ın bu operasyonu çerçevesinde Gazze'den İsrail'e binlerce roket atıldı ve Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'nı ele geçirdi. Bu gelişmelerin ardından İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı.

Gazze'den İsrail'e yönelik saldırılarda, 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği ve 3 bin 300 İsraillinin yaralandığı bildirildi. Aynı zamanda Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de 1354 kişinin hayatını kaybettiğini ve 6 bin 49 kişinin yaralandığını açıkladı. Batı Şeria'da ise İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 31 Filistinlinin öldüğü ve yaklaşık 180 kişinin yaralandığı belirtildi.