İstanbul'un güvenliği ve suçla mücadele çalışmaları hakkında önemli bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da medya temsilcileriyle bir araya gelerek son operasyonlar hakkında bilgi verdi ve Ayhan Bora Kaplan operasyonuyla ilgili önemli detayları paylaştı. Bu görüşmenin ardından, Ayhan Bora Kaplan operasyonu kapsamında 9 polisin açığa alındığı duyuruldu.

20 bin öğretmen ataması kılavuzu yayınlandı 20 bin öğretmen ataması kılavuzu yayınlandı

Bakan Yerlikaya, medya temsilcilerine yaptığı açıklamada terör, uyuşturucu ticareti, organize suçlar ve göçmen kaçakçılığıyla mücadelede son dönemde gerçekleştirilen operasyonları detaylandırdı. Ancak en dikkat çeken açıklama, Ayhan Bora Kaplan operasyonuyla ilgili geldi. Yerlikaya, bu operasyonun sonuçlarına dair 9 polisin açığa alındığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, suçla mücadelede kararlı olduklarını ve suça karışan herkesin, sivil veya memur olsun, adalet önünde hesap vereceğini vurguladı. Organize suç örgütleriyle mücadeleye de devam edeceklerini ifade eden Yerlikaya, "Organize suç örgütlerinden, sokak çetelerine kadar bu illegal yapılarla mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Son 20 gün içinde 2 bin 874 şüphelinin gözaltına alındığını açıklayan Bakan Yerlikaya, 7'si ulusal ve 31'i yerel olmak üzere toplam 38 mafya tipi çetenin çökertildiğini belirtti.