İsrail-Filistin çatışması ekonominin genelini etkiliyor 

7 Ekim'den bu yana süregelen çatışmalar, İsrailli tüketicilerin gıda dışı harcamalarında kesintiye gitmesine neden oldu. İsrail hükümeti, güvenlik nedeniyle birçok vatandaşını tahliye etti ve birçok kişi otellerde kalmaya başladı.

Ekonominin geleceği konusunda endişeler artıyor

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak

İsrail'in uluslararası kredi derecelendirme durumu risk altında. Fitch ve Moody's, jeopolitik riskler nedeniyle İsrail'in kredi notunu izlemeye aldılar. İsrail'in para birimi şekel, dolar karşısında 11 yıllık en düşük seviyeyi gördü.

Çatışmaların maliyeti yüksek

Tel Aviv'deki yatırım kuruluşları, çatışmaların maliyetinin 17 milyar doların üzerinde olacağını tahmin ediyor. Bu durum, GSYH'nın yüzde 3,5'ine eşit. İsrail Merkez Bankası da bu riskleri doğruladı ve ekonomik büyüme tahminlerini revize etti.

Uzmanlar uyarıyor: İsrail ekonomisi tehlikede

Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Gökhan Çınkara, İsrail ekonomisinin ciddi bir baskı altında olduğunu belirtti. İsrail'in ekonomik performansının zayıfladığını ve çatışmaların uzamasının maliye politikası üzerinde olumsuz etkiler yaratacağını ifade etti.