Birçok kişinin uzun zamandır beklediği indirimli araç satışlarına çok az bir zaman kaldı. Yedieminlerde tutulan yüz binden fazla araç için geri sayım devam ederken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamayla 1 Kasım tarihinden itibaren bu araçların ihale yoluyla satılacağını belirtti. Bu duyuru sonrası, satışa dair yönetmelik de kamuoyu ile paylaşıldı.

Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi

Satış yönetmeliğinde neler söyleniyor?

Yayınlanan yönetmelikte, icra dairesince tasfiye edilmesine karar verilen mal bilgilerinin tasfiye dairesine bildirileceği, bu bilgilerin UYAP Bilişim Sistemine entegre portallar aracılığıyla duyurulacağı belirtildi. Duyuruda yer alacak bilgiler arasında icra dairesi, dosya numarası, borçlunun adı ve soyadının ilk iki harfi, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının ilk iki rakamı gibi bilgilerin yer alacağı ifade edildi.

İhale süreci nasıl işleyecek?

Yedieminlerde bulunan ve satışa sunulan araçlar, hangi icra dairesi tarafından el konulmuşsa o icra dairesi tarafından ilana konulacak. İlgilenenlerin başvurabileceği ihale, UYAP üzerinden gerçekleştirilecek. İhalede en yüksek fiyatı veren birey ya da kuruluş, aracın yeni sahibi olacak.

Satışların başlangıç tarihi ne zaman?

Devlet destekli indirimli araç satışları 1 Kasım'da başlıyor. Satış süreci UYAP platformu üzerinden gerçekleştirilecek ve potansiyel alıcılar için bu tarih itibariyle başvuru süreci başlayacak.