Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bankacılık sektöründe hissesi olanlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Memiş, bankacılık sektöründe yaşanabilecek bir krize işaret ederek, yatırımcıları bu konuda tedbirli olmaya çağırdı.

Kredi ödeyenler de dahil olmak üzere, kredi faizleri artırıldı! İşte yeni oranlar Kredi ödeyenler de dahil olmak üzere, kredi faizleri artırıldı! İşte yeni oranlar

ABD'nin büyük bankalarının stres testinin sonuçlarının açıklanacağına dikkat çeken Memiş, Credit Suisse'in batışı ve UBS tarafından satın alınması gibi olayların sürecin takip edilmesi gerektiğini vurguladı. Fed'in sonuçları açıkladıktan sonra piyasalara etki edeceğini belirten Memiş, bankacılık sektöründeki gelişmelerin yakından izlenmesi gerektiğini ifade etti.

Bankacılık krizi yaşanması durumunda hükümetin müdahale etmeyeceğini belirten Memiş, ABD'de zayıf şirketlerin ayıklanmasının hedeflendiğini aktardı. Yüksek ve değişken faiz oranlarının mortgage kredilerinin ödenmesinde sorunlara yol açtığını söyleyen Memiş, ikinci bir bankacılık krizi yaşanması durumunda durumun daha da zorlaşacağını ifade etti.

Memiş, küresel finansal piyasaların durumunun iyi olmadığını ve herhangi bir haber karşısında yatırımcının paniğe kapılarak satışa yönelebileceğini belirtti. Bu nedenle, yatırımcıların risklere karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini ve borsa pozisyonlarının yüzde 100 olmamasının önemli olduğunu vurguladı. Nakit tutmanın ve ortalama maliyet düşürmenin önemli olduğunu ifade eden Memiş, ikinci yarıda küresel borsalarda sert satışlar yaşanabileceği uyarısında bulundu.