KİPAP, ilk olarak pilot bölge olarak seçilen Bursa'da uygulamaya koyuldu. Proje kapsamında, 18-35 yaş aralığındaki kadınların iş hayatına kazandırılması hedefleniyor.

Türkiye genelinde KPSS'siz 2711 güvenlik görevlisi alımı yapılacak Türkiye genelinde KPSS'siz 2711 güvenlik görevlisi alımı yapılacak

3 Aylık Destek ve Taahhüt Şartı

İŞKUR, bu program kapsamında kadın çalışan başına 3 ay boyunca 25 bin liraya kadar destek ödemesi yapacak. Destekten yararlanmak isteyen işletmelerin imalat sektöründe faaliyet gösteriyor olması ve en az 2 sigortalı çalışana sahip olması gerekiyor. Ayrıca, destek aldıkları sürenin en az iki katı kadar kadın çalışanı işletmelerinde istihdam etmeyi taahhüt etmeleri şart koşuluyor.

İstihdam Edilen Kadın Sayısına Göre Destek

İmalat sektöründeki işletmeler, mevcut sigortalı çalışan sayılarının yüzde 10'una kadar kadın istihdam edebilecek ve bu sayede projeden maksimum düzeyde yararlanabilecekler.

Çocuk Bakım Desteği de Var

Proje, çalışan annelere de önemli bir destek sunuyor. İstihdam edilen kadın çalışanlardan 0-66 ay arası çocuğa sahip olanlara aylık 3 bin lira çocuk bakım desteği verilecek. 

Başvurular İŞKUR E-Şube Üzerinden

Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesine katılmak isteyen işverenlerin, İŞKUR'un e-şube platformu üzerinden başvuruda bulunmaları gerekiyor.