Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

Webtekno'nun aktardığı habere göre, 17 yıl sonra iPhone'larda ilk kez "truva atı virüsü" tespit edildiği bildirildi. Olay, iPhone'ların piyasaya sürülmesinden bu yana kaydedilen bir ilk olarak kayıtlara geçti. Siber güvenlik üzerine uzmanlaşmış Group-IB tarafından keşfedilen ve "GoldPickaxe" olarak adlandırılan bu truva atı, özellikle banka hesaplarını hedef aldı. GoldPickaxe, Android cihazları etkileyen "GoldDigger" isimli virüsün daha gelişmiş bir versiyonu olarak tanımlanıyor ve ciddi bir risk oluşturuyor.

GoldPickaxe Virüsünün Etkileri ve Yayılım Yöntemleri

GoldPickaxe, cihazlardaki yüz tarama verilerinden biyometrik ve kimlik verilerine, hatta metin mesajlarına kadar geniş bir yelpazede veri çalabilme kapasitesine sahip. Bu, özellikle bankacılık uygulamaları için büyük bir risk teşkil ediyor. Virüs, Apple'ın uygulama beta sürümleri için kullandığı TestFlight sistemi aracılığıyla ve MDM setleri üzerinden iPhone'lara sızdı. Apple, bu tehdidi fark ederek kötü amaçlı uygulamayı hızla kaldırsa da, siber korsanlar farklı yöntemlerle iPhone'lara erişmeyi başardı.

Kimler Risk Altında?

Şu an itibariyle, GoldPickaxe truva atının sadece Vietnam ve Tayland'daki kullanıcıları hedef aldığı biliniyor. Ancak, siber suçluların başarılı olmaları durumunda operasyonlarını diğer ülkelerdeki kullanıcılara, özellikle de ABD ve Kanada'daki iPhone ve Android kullanıcılarına genişletebilecekleri konusunda uyarılar yapılıyor.