Aydın'da yaşayan bir tüketici, internet aboneliği sırasında anlaşmış olduğu fiyatın üzerinde faturalar almaya başladı. Vergi artışları gerekçesiyle fiyatların yükseltildiğini öğrenen tüketici, yaşadığı mağduriyeti gidermek için hukuki mücadele başlattı.

Ali Emre Dingin isimli tüketici, bir firmanın reklamını görerek telefon aracılığıyla internet aboneliği yaptı. Ancak bir yıllık taahhüt vermesine rağmen ikinci aydan itibaren anlaşmış olduğu fiyattan daha yüksek fatura gelmeye başladı. Firma müşteri ilişkileriyle görüşen Dingin, vergi artışları nedeniyle fiyat artışlarının yapıldığını öğrendi. Ancak bir yıllık taahhüt olmasına rağmen 6 ay sonra taahhüdünün bitişini erkene aldıkları ve yeni fiyat üzerinden taahhüdünün otomatik olarak bir senelik daha yenileneceğine dair bir SMS aldı.

Aboneliği sonlandırmak istemesine rağmen firma başvurularını kabul etmeyince tüketici, önce Efeler Tüketici Hakem Heyeti'ne ardından da Tüketici Mahkemesi'ne başvurdu. Efeler Tüketici Hakem Heyeti'nin ret kararı vermesi üzerine Dingin, Aydın Tüketici Mahkemesi'ne itiraz etti.

Aydın Tüketici Mahkemesi, Efeler Tüketici Hakem Heyeti'nin kararını bozarak tüketiciyi haklı buldu ve fazla ödenen miktarların ve masrafların şirket tarafından tüketiciye ödenmesine karar verdi.

Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atamasına İlişkin Kılavuz yayımlandı. Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atamasına İlişkin Kılavuz yayımlandı.

Ali Emre Dingin'in yaşadığı bu hukuki mücadele, tüketici haklarının korunması ve haksız uygulamalara karşı mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Tüketici haklarının korunması ve haksız uygulamaların önlenmesi adına tüketicilerin haklarını aramaktan çekinmemesi gerektiği bir kez daha vurgulanmış oldu.