İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum'un seçim yarışına dahil olması sonrasında ilk açıklamayı yaptı. İmamoğlu, Murat Kurum'a ilişkin değerlendirmesinde, "Şansımı Murat Kurum'dan önce ya da sonra diye kategorize etmem" ifadelerini kullandı.

Beş yıl önceki yerel seçimlerin daha net bir ittifak yapısıyla gerçekleştiğine dikkat çeken İmamoğlu, şu anki seçim atmosferinin daha karmaşık bir aritmetikle ve zeminle karşı karşıya olduğunu belirtti. İttifakların o döneme oranla daha belirsiz bir konumda olduğunu vurgulayan İmamoğlu, siyasi partilerin tercihlerinin farklı bir pozisyon aldığını ifade etti.

Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum ile ilgili görüşlerini paylaşan İmamoğlu, "Öncesinde ne kadar şanslıysam bugün de o kadar şanslıyım" dedi. Şansını belirli bir zaman dilimine göre sınıflandırmaktan kaçındığını belirten İmamoğlu, Murat Kurum karşısında güvenini ifade etti.

Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi

İstanbul'un bu seçimde özel bir konumda olduğunun farkında olduklarını belirten İmamoğlu, "Kaybetmeyi aklımın ucuna bile getirmiyorum" diyerek seçimdeki kararlılığını vurguladı.