Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklamasının ardından, ilk kez konut alacaklara yönelik verilecek destekle ilgili ayrıntılar merak ediliyor. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, sektörün taleplerine göre 1.20 - 1.50 aylık faiz oranı seviyelerinde bir kampanyanın olabileceğini belirtti.

Türk olmanın faturası da kesildi.. Otele giden Türk'ten "Milliyet farkı" ücreti alındı Türk olmanın faturası da kesildi.. Otele giden Türk'ten "Milliyet farkı" ücreti alındı

Yeni düzenlemeye göre ilk ev sahibi olacak bireyler için konut kredisi avantajları gündemde. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bu konuda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) çalışmaları olduğunu açıkladı. Amacın konut arzını artırmak olduğunu belirten Yılmaz, konut alacaklara destek sağlanacağını ifade etti.

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı ise konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özellikle kredi vadesinin uzatılmasını beklediklerini ve 120 ay dışında 15 yıl (180 ay) vadelendirmenin mümkün olabileceğini belirtti. Ayrıca son dönemde özel bankalarda aylık %2.90'a kadar çıkan konut kredisi faiz oranlarının daha kabul edilebilir seviyelere çekilmesinin tüketiciler için önemli olduğunu vurguladı.

Faiz oranı konusunda kesin bir değer veremese de 1.20 - 1.50 aylık faiz oranı seviyelerinde bir kampanyanın sektör taleplerine uygun olabileceğini belirten Özelmacıklı, düzenlemenin gerçek ihtiyaç sahiplerinin konut erişimini kolaylaştıracağını düşündüğünü ifade etti.

Özelmacıklı, ilk kez konut alacak kişiler için getirilecek düzenlemenin sınırlı olduğunu ve bazı kriterlerin getirilebileceğini belirtti. Bu kriterlere örnek olarak, aynı şehirde yakın zamanda konut satmamış olma veya hisseli konut sahipliğinde hisse oranının %50'den fazla olmama gibi koşulların getirilebileceğini ifade etti.