Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, son günlerde Türk futbolunda konuşulan birçok konuya ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Büyükekşi'nin açıklamaları arasında, Suudi Arabistan'daki Süper Kupa finaline dair Ali Koç'un planına dair bir detayın ilk kez açıklanması da yer aldı.

Büyükekşi'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Banka Mevduat Faiz Oranlarında Son Durum: Garanti, TEB, ING, QNB’den dikkat çeken karar… Banka Mevduat Faiz Oranlarında Son Durum: Garanti, TEB, ING, QNB’den dikkat çeken karar…

Riyad Süreci ve Ali Koç'un Planı

 Geçen sezon başında kulüplerin isteğiyle bir gelir kalemi yaratıp Süper Kupa maçını yurt dışında oynamaya karar verdiklerini belirtti. Suudilerle anlaşarak 1.6 milyon dolar avans aldıklarını söyledi. Ancak maçtan bir hafta önce Ali Koç'un, Spor Bakanı Osman Aşkın Bey'in de olduğu bir ortamda, "Bu maça yabancı hakem atamazsanız, U19'la çıkarım" dediğini ve bu durumu ilk kez açıkladığını ifade etti. Türk hakemlerine güvendiklerini ve Türk hakemlerini kullanmaya karar verdiklerini belirttiğini ve Ali Koç'un da Riyad'a U19 takımını tam kadro getirdiğini aktardı.

Hakemler ve VAR Uygulaması

TFF'nin yabancı gözlemciler getirdiğini ve yabancı VAR uygulamasını başlattığını söyledi. En üst düzey hakemleri getirmek istediklerini belirtti ve adil bir rekabet için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ifade etti.

Süper Kupa Maçının Erteleme İsteği

Süper Kupa maçının neden ertelenmediğine dair açıklamalarda bulundu. İki kulübün de maça onay verdiğini ve ertelenmesine dair bir itiraz olmadığını aktardı. Ancak daha sonra Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından maçın ertelenmesi gerektiğini söyleyenler olduğunu ifade etti.

Başkanlık Adaylığı

Şu anda başkan olduğunu ve bir hamle yapacak pozisyonda olmadığını belirtti. Ancak hala uygun koşulların varlığını değerlendireceklerini söyledi. Futbol kamuoyunun beklentilerini ve projeleri gerçekleştirmek için uygun koşulların varlığını görmeleri durumunda bir karar vereceklerini ifade etti.

İmza Toplama Süreci

 İmza toplama sürecinde bazı karalamalarla karşılaştıklarını belirtti. TFF ana statüsüne ve hukuksal çözümlere uygun bir şekilde hareket ettiklerini söyledi. Şu ana kadar 8 Süper Lig kulübünün imza verdiğini ve yaklaşık 3 hafta içinde ulaşan imza sayısının 60 civarında olduğunu aktardı.