Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından İskenderun sahili, çökme ve sonrasında etkili olan fırtına nedeniyle büyük zorluklarla karşı karşıya kaldı. Bu doğal afetlerin etkisiyle İskenderun'un önemli bir kısmı sular altında kalırken, olumsuz hava koşulları da ilçe merkezinde hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Memur ve Emekli ne kadar zam alacak? Uzman isim hesapladı Memur ve Emekli ne kadar zam alacak? Uzman isim hesapladı

İskenderun Kaymakamı Mehmet Sefa Demiryürek, ilçedeki 4 okulda yaşanan sorunlar nedeniyle eğitime bir gün ara verilmesine karar verdi. Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şemsettin Mursaloğlu Anadolu Lisesi, Hanifi Uysal Ortaokulu ve İnönü Ortaokulu'nun bahçelerinde biriken su ve ulaşım yollarının kapalı olması sebebiyle, öğrencilerin ve eğitim personelinin güvenliği ön planda tutularak bu karar alındı. Kaymakam Demiryürek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ilgililere çağrıda bulunarak sorunların en kısa sürede giderilmesi için gerekli önlemlerin alındığını ifade etti.

Erzurum'da da Hava Koşulları Eğitime Engel

Bu arada, Erzurum'da da olumsuz hava koşulları eğitimi olumsuz etkiledi. Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim kurumları, Valilik tarafından alınan kararla bir gün süreyle tatil edildi. Yapılan açıklamada, hava koşullarının genel olarak olumsuz olduğu belirtilerek, öğrenci ve öğretmenlerin güvenliği açısından eğitime ara verilmesine karar verildiği ifade edildi. Ayrıca, hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan kamu personelinin de idari izinli sayılacağı belirtildi.