İmarete dair detaylar

Altındağ ilçesinin Örnek Mahallesi'nde konumlanan Hacı Bayram-ı Veli İmareti, 850 metrekarelik kapalı alana sahip ve tam kapasitede günde 2 bin kişiye hizmet verebilecek kapasitede. Yemek salonunda ve evlere yapılan yemek servisi ile mahalle sakinleri ve öğrencilere iftar yemeği sunuluyor.

İslam Memiş altın için o tarihi işaret etti: 'Tekrar toparlanacak' İslam Memiş altın için o tarihi işaret etti: 'Tekrar toparlanacak'

Osmanlı geleneğinde imaret kültürü

Vakıflar Bölge Müdürü Gökhan Bahçecik, imaret kültürünün Osmanlı'dan günümüze uzanan bir yardımlaşma ve birlik örneği olduğunu belirtti. Bahçecik, imaretin sadece Ramazan ayına özgü olmadığını, yılın 12 ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine hizmet vereceğini dile getirdi.

Hizmet kapsamı ve başvuru

Hacı Bayram-ı Veli İmareti, şu anda 90 aileye günlük sıcak yemek servisi yapıyor ve yemek salonunda da 150-200 kişiye iftar yemeği sunuyor. İmaret, yılın her günü 500 ailenin evine günlük 3 çeşit yemeği ulaştıracak. Başvuruları alan imaret, tam kapasiteyle çalışmaya başladığında, Ankara'daki ihtiyaç sahiplerine büyük destek olacak.