Akşener, yerel seçimlere sayılı günler kala yaptığı açıklamada, emeklilere bayramda verilecek 7 bin TL ikramiye ve tüm emeklilere yapılacak 10 bin TL zam gibi somut adımların atılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi gerektiğini söyledi. Akşener, bu önerilerin 31 Mart'a kadar hayata geçirilmesi halinde, emeklilerin oylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yana olacağını ifade etti.

Öğretmen atamaları ve mülakat sistemi

Akşener, atanamayan öğretmenlerin durumuna da dikkat çekerek, mülakat sistemini kaldırma ve Cumhuriyetin yüzüncü yılında 100 bin öğretmenin tayininin yapılması çağrısında bulundu. Bu adımların atılması durumunda, atanamayan öğretmenlerin desteğinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yöneleceğini dile getirdi.

İşte Akşener'in Açıklamaları:

"Buradan Sayın Erdoğan'a sesleniyorum. Emeklilere bayramda 7 bin lira ikramiye ve bütün emeklilere 10 bin lira zam vermen gerekiyor. Son olarak en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması gerekiyor. 31 Mart'a kadar bunları yap; oylar senin olsun" 

Naci Görür illeri sıraladı: Bugünlerde endişelendiriyor Naci Görür illeri sıraladı: Bugünlerde endişelendiriyor

"Atanamayan öğretmen ve gençlerimiz için mülakatı kaldıracaktınız. Cumhuriyetin yüzüncü yılında 100 bin öğretmenin tayinini hemen yapın. Atanamamış öğretmenlerin oyu senin olsun"