İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk iki gününde meydana gelen trafik kazalarının acı tablosunu kamuoyuyla paylaştı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, trafik kazalarında 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 1966 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesine ilişkin detaylar belli oldu Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesine ilişkin detaylar belli oldu

Yerlikaya, Emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin vatandaşların güvenliği için denetimlerine büyük bir hassasiyetle devam ettiğini vurguladı. Bayram tatilinin ikinci gününde, 7 Nisan 2024 Pazar tarihinde yaşanan trafik kazalarının detaylarını paylaşan Bakan Yerlikaya, 572 trafik kazasının meydana geldiğini, 408 bin 796 aracın denetlendiğini ve bu süre zarfında hız ve radar işlemi yapılan araç sayısının 19 bin 488, diğer işlemler yapılan araç sayısının ise 33 bin 145 olduğunu belirtti.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarına devamında ise bayram tatilinin ilk iki gününde toplam 12 vatandaşın hayatını kaybettiği, 1966 vatandaşın ise yaralandığı bilgisini paylaştı. Yerlikaya, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Ayrıca, Bakan Yerlikaya uyarılarda bulunarak, aşırı hız yapmamayı, araçlarda ve otobüslerde emniyet kemeri takmayı ihmal etmemeyi ve trafik kurallarına uymayı önemle vurguladı. Yolculukların sevdiklerle kavuşmak için olduğunu hatırlatarak, #HayatlaYarışılmaz hashtag'iyle trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturdu.