Zeynep Cilan, dün akşam saatlerinde, üniversitenin bulunduğu Başakşehir Kayabaşı Mahallesi'ndeki Ordu Caddesi'nde, yolun karşısına geçmeye çalışırken bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Genç öğrenci, kaza yerine yakın bir hastaneye kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis, olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlattı.

Öğrencilerin güvenlik tepkisi

Kazanın ardından İbn-i Haldun Üniversitesi öğrencileri, okul çevresindeki güvenlik önlemlerinin yetersizliğine dikkat çekmek için bir araya geldi. Sabah saatlerinde üniversite bahçesinde toplanan öğrenciler, özellikle akşam saatlerinde okula gelmek zorunda kalanlar için caddede yeterli aydınlatma, yaya geçidi veya üst geçit olmamasını eleştirdi. Öğrenciler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik tepkilerini içeren afişlerle bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Cenaze törenine toplu katılım

2024 yılı serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavları için tarihler açıklandı 2024 yılı serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavları için tarihler açıklandı

Zeynep Cilan'ın cenazesi, Pendik Kaynarca Merkez Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Genç kızın arkadaşları ve üniversite topluluğu, sabahın erken saatlerinde üniversite bahçesinde toplanarak cenaze törenine katılmak üzere yola çıktı.