ORC'nin son anket sonuçlarına göre, İstanbul'da yaklaşan yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum, rakiplerine karşı hafif bir avantaj elde etmiş görünüyor. 10-12 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen ankette, 3 bin 920 seçmene, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusu sorulmuş. Sonuçlara göre, Murat Kurum %37,7 oy alarak birinci sıraya yerleşmiş durumda. Önceki yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nın adayı olan Binali Yıldırım'ın %48,55 oy aldığı düşünüldüğünde, Murat Kurum'un öne geçişi dikkat çekici. 

Diğer yandan, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu ise %36,5 oy oranıyla ikinci sırada yer alıyor. İmamoğlu'nun geçmişteki başarısını göz önünde bulundurduğumuzda, bu sonuçlar seçim yarışının ne kadar çekişmeli olduğunu gösteriyor. DEM Parti'nin eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ile Murat Çepni ise %6,8 oy oranına sahip.

Anket sonuçlarına göre diğer adayların oy oranları da şu şekilde: Zafer Partisi'nin adayı Azmi Karamahmutoğlu %3,7, İYİ Parti'nin adayı Buğra Kavuncu %3,6 ve Yeniden Refah Partisi %2,9 oy aldı. 'Diğer' adaylara verilen oy oranı ise %1,7 olarak ölçüldü. Ankete katılanların %7,1'i ise henüz kararını vermemiş durumda. Bu sonuçlar, İstanbul'daki seçim yarışının son derece rekabetçi ve belirsiz olduğunu gösteriyor.

Okul bahçesinde bıçaklı kavga: 2 öğrenci yaralandı Okul bahçesinde bıçaklı kavga: 2 öğrenci yaralandı