HSBC'nin Türkiye raporuna göre, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra büyük politika değişikliği beklenmiyor. Ekonomide yumuşak inişin devam edeceği öngörülüyor. Dengesizliklerin yavaşça düzeleceği ve daha fazla sıkılaştırmanın ekonominin daha hızlı soğumasına yardımcı olacağı belirtiliyor, ancak daha kademeli bir yaklaşım bekleniyor.

HSBC, Türkiye ekonomisi için 2024 ve 2025 büyüme tahminlerini yüzde 2,5 ve 3,5'ten 3,1 ve 3,6'ya revize etti. Ayrıca, 2024 sonu enflasyon tahminini yüzde 47,9'dan 49,4'e çıkardı. 2025 sonu için enflasyon beklentisini ise yüzde 29 olarak korudu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız

Banka, gösterge faiz oranının bu yıl yüzde 45'te sabit kalmasını bekliyor. Ancak, risklerin artmaya devam ettiği ve enflasyon tahminlerinin göz önüne alındığında, faiz indirimlerinin yalnızca 25 baz puanlık bir azalma olabileceğini belirtti.

HSBC'nin beklentileri arasında, 2024-2025 yıllarında tahmini GSYH'nin yaklaşık yüzde 2,5'ine karşılık gelen ortalama 30 milyar dolar cari açık öngörülüyor. Finansman mevcudiyetinde iyileşme olmasına rağmen, riskler devam ediyor. Bu yıl daha küçük bir mali açık bekleniyor ancak önemli bir mali konsolidasyonun beklenmiyor.